22 Temmuz 2019 Pazartesi

su kaçağı tespiti eyüp

Su tesisatları yaşam standartlarımızın en mühim kıstaslarından biridir. Her çeşitli yaşam konusunda bulunması zorunlu olan su tesisatları, suyun yaşam verici gücünün bizlere ulaşmasını veren nemli bir unsurdur. Tüm yapıların henüz yapılışı aşamasında çokça yıllık kullanım sağlaması amacıyla yapılmış özel malzemelerle döşenen su tesisatları, duvar, zemin, fayans ve sıva 6 bölümlere döşenerek gizlenir.

Ancak birçok türlü etkenlere bağlı şekilde bu tesisatlar, zaman süre arızların oluşması da kaçınılmazdır. Oluşan Su Kaçakları Tespiti ise fazla seri bir ölçüde müdahale edilmesi gereken, yerinin tespit edilerek onarımının da son derece çabuk genişlikte gerçekleştirilmesi gereken arıza türleridir. Onarılmaması halinde yaşam su kaçağı bulma alanlarında oluşan fazla sorunla birlikte, yapıların duvar, demi bu gibi yapıtaşlarının zayıflamasına bile sebep olabilir.

Ancak duvar ve zeminlerin altına gizlenmiş olan tesisatlarda oluşan kaçakları bulmak oldukça zorlu bir işlemdir. Geleneksel yöntemde bu kaçakların bulunması, ancak tahmin edilen bölgede duvar veya zeminlerin, kaçak bulununcaya kırılmasıyla mümkün olur. Ardından gerçekleştirilen onarım işlemi sonrası, yeniden inşa süreciyle onarım tamamlanır.

Bu uygulama çok büyük bir iş gücüne ve zaman kaybına neden olan ve bu sebeple de oldukça büyük maliyetler oluşturan bir uygulama haline gelir. Günümüzde ise Kırmadan Su Kaçağı Tespiti işlemleri artık son derece hızlı ve kolay bir şekilde, herhangi bir kırma işlemine gerek duyulmadan gerçekleştirilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder